+90 (342) 323 70 75 info@buharaturizm.com.tr

19) RELAX DOĞU KARADENİZ & BATUM TURU

SATIŞ DEVAM EDİYOR
Kişi Başı 11750TL

19) RELAX DOĞU KARADENİZ & BATUM TURU

2024-08-10 - 2024-08-16


RELAX DOĞU KARADENİZ & BATUM TURU

TUR                           : DOĞU KARADENİZ YAYLALARI &  BATUM.

TUR TARİHİ              : 10.08.2024 ÇIKIŞ

TUR HAREKET YERİ : GAZİANTEP BUHARA TURİZM ÖNÜ.

HAREKET SAATİ       : 18:00

KONAKLAMA            : YARIM PANSİYON

GECELEME                : 4 GECE KONAKLAMA

GEZİLECEK YERLER  :  SAMSUN - FATSA - ÜNYE - ORDU -GİRESUN - TRABZON - ATATÜRK KÖŞKÜ - AYASOFYA – SÜMELA MANASTIRI - SÜRMENE - OF - ÇAYKARA - UZUNGÖL YAYLASI - RİZE – ÇAMLIHEMŞİN - AYDER YAYLASI - FIRTINA VADİSİ - POLAVİT ŞELALESİ - ZİLKALE - HOPA - BORKÇA KARAGÖL - GÜRCİSTAN BATUM. 

KARADENİZ NEDEN BUHARA TURİZM İLE GEZİLİR ?  

            ÇOK İYİ BİLİYORUZ’Kİ KARADENİZ’E ÖMRÜNÜZ BOYUNCA BİR YADA İKİ KEZ GELİYORSUNUZ VE BUNA DEĞMESİNİ İSTİYORSUNUZ. SİZİN’DE ŞUNU BİLMENİZİ İSTİYORUZ Kİ; BİZİMLE HER GİDENİN MEMNUN AYRILIP, DAHA ÇOK İNSANI YAYLA TURU İÇİN ÖZENDİRMESİNİ İSTİYORUZ. BU YÜZDEN BİZ SİZE EN İYİSİNİ SUNABİLMEK İÇİN CANLA BAŞLA GAYRET EDİYORUZ. EN ÖNEMLİSİ BU TURDA DENEYİM EDİNECEKSİNİZ. YAYLA YAŞANTISINA, YAYLA KÜLTÜRÜNE VE FOLKLORUNA ÇOK YAKINDAN TANIK OLACAKSINIZ. YAYLALARDA İNSANLARLA SOHBET ETME FIRSATINIZ OLACAK, HORONA KATILIP TULUMUN EZGİSİ İLE COŞACAKSINIZ, YÖRESEL YEMEKLERİ TADACAKSINIZ, EN GÜZEL TATİL FOTOĞRAFLARINIZI ÇEKECEKSİNİZ, KARADENİZ’İN DOĞASINI TANIYACAKSINIZ… FOLKLORU, MÜZİĞİ, MUTFAĞI ve YAŞAM TARZI SADECE TANIMANIZI DEĞİL SİZİ BU YAŞAMIN İÇİNE SOKUP BİREBİR ETKİLEŞİM İÇİNDE OLMANIZI İSTİYORUZ. DİĞER TURLARDAN FARKLI OLARAK YENİ DENEYİMLERLE EVİNİZE DÖNMENİZİ İSTİYORUZ…

GAZİANTEP ÇIKIŞLI

RELAX DOĞU KARADENİZ & BATUM TURU

# Amasya – Samsun – Ordu – Boztepe – Giresun –Mavigöl Kuzalan Şelalesi – Göksu Travertenleri - Trabzon – Ayasofya – Atatürk Köşkü – Sümela Manastırı - Uzungöl – Ayder Yaylası – Çamlıhemşin - Zilkale – Palovit Şelalesi – Rafting – Zipline – Gürcistan – Batum – Borkça Karagöl #

 

1.GÜN: GAZİANTEP ÇIKIŞ – GECE YOLCULUĞU.

Akşam saat: 18:00’da Buhara Turizm önünden hareket ile Artvin’e doğru yola çıkıyoruz.

2.GÜN: BORKÇA KARAGÖL – GÜRCİSTAN – BATUM.

Sabah saatlerinde alacağımız kahvaltının ardından, Borkça’da (extra) bizleri bekleyen minibüslerle Karagöl’e çıkıyoruz. Kıvrımlı yollar ve ladin ağaçları eşliğinde Maysur ve Bardnala Şelalelerini izliyor, 1.550 mt. yüksekliğinde Atanoğlu ve Heba Yaylası eteklerinde endemik türler bakımından zengin bitki örtüsüne sahip Tabiat Koruma alanı Karagöl’de doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekimi için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında (extra) Gürcistan Batum turumuz için Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Gümrük işlemlerimizi tamamlıyor Batum turumuza başlıyoruz. St. Andrew Heykeli ve Gonia Hisarını, Ters Bina ve Ardagani Gölünü görüp, şehir turumuza yürüyerek devam ediyoruz. Orta Cami, Osmanlı dönemi Fener Kulesi, Piazza Meydanı, St. Nicolas Kilisesi, Gürcüler için gücü simgeleyen Medea Heykeli, Avrupa Meydanı gezilerimizin ardından mola veriyoruz. Astroloji Saati, Poseidon’un Heykeli, Neptün Meydanı, Alfabe Kulesi, Kurban Said’in başyapıtı Ali ile Nino Heykeli gezileri sonrasında, Batum’ dan ayrılıp Sarp Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Türkiye’ye geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

3.GÜN: AYDER YAYLASI – ÇAMLIHEMŞİN – ZİLKALE – PALOVİT ŞELALESİ – RAFTİNG – ZİPLİNE.

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Bulut ve Sis Denizindeki Yayla” olarak tabir edilen, 1400 rakımda sırtını Kaçkar Dağlarına dayamış Ayder Yaylasını gezmeye başlıyoruz. Ayder Yaylasında, Gelintülü Şelalesi, Kalegon Mevkii, Şenlik Düzünü görüyor, eski yayla evlerinin arasındaki yürüyüşümüzün sonunda közde pişirilen Türk Kahvelerimizi alıyor, çam ormanları arasında Kaçkar Dağlarının muhteşem manzarasını izliyoruz ve Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Çamlıhemşin’de (extra) bizleri bekleyen minibüslerimiz ile birçok gezgin tarafından ziyaret edilen ulusal ve uluslararası dergiye, kapak olmuş olan Kaçkar Dağı eteklerindeki Çat Vadisi turumuza başlıyoruz. 19. yy. sonlarında, Laz Mimarlarca yöreye uygun inşa edilen Konakları ve bölgenin en eski kemer köprüsü Çinçiva Kemer Köprüsünü görüyoruz. Sevdaluk dizisine ev sahipliği yapmış Konakları fotoğrafladıktan sonra, 700 rakımlı Sarp bir kayaya kartal yuvası şeklinde inşa edilen Zil Kaleyi ve Rize’nin  debisi en yüksek şelalesi Palovit Şelalesini görmeye gidiyoruz. Şelalenin muhteşem manzarasında vereceğimiz kısa molanın ardından Fırtına Vadisinin muhteşem dokusuna giriş yapıyoruz. Dünyanın korunması gereken 200 ekolojik vadisinden biri olan ve endemik bitki türleri bakımından zengin bir faunaya sahip Fırtına Vadisi’nde (extra) Zipline ve Rafting için serbest zaman diyoruz. Sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

4.GÜN: UZUNGÖL – SÜMELA MANASTIRI.

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, UZUNGÖL’E hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda Çayeli’nde yöresel dokuma tezgâhlarında 300 yıl öncesine dayanan Rize Bezinin işlenişini seyredeceğimiz atölyeye uğruyoruz. Tezgâh başındaki bayanlardan Rize Bezi hakkında bilgileri alıyor, Hemşin usulü yazmaları bağladıktan sonra Soğanlı dağlarından doğan ve Of ilçesinde Karadeniz ile buluşan Solaklı deresi eşliğinde Tabiat Koruma Alanı ilan edilen 1090 rakımlı Uzungöl’e varıyoruz. Karadeniz bölgesinin en büyük göllerinden bir tanesi olan Uzungöl’de vereceğimiz serbest zaman esnasında göl etrafından yürüyüş yapabilir, Seyir Terasından ladin ağaçları arasındaki Tabiat Koruma Alanı olan Uzungöl’ü fotoğraflayabilirsiniz. Belirlenen saatte aracımızdaki yerlerimizi alıyor ve uzun bir tadilat sonrasında kapılarını yeniden ziyaretçilere açan Sümela Manastırına hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda Meşhur Sürmene Çakıları ve Bıçaklarını göreceğimiz dükkânımıza uğruyoruz. Bıçaklar hakkındaki bilgilerin alınması ve vereceğimiz kısa molanın ardından Karadeniz çayının bahçeden toplandıktan sonra hangi işlemlerden geçerek soframıza geldiğini görmek için Çay Fabrikası’na uğruyoruz ve çay’ın işlenişi hakkında bilgileri aldıktan sonra Maçka üzerinden ünlü Seyyahlar Evliya Çelebi ve Marco Polo’nun izini takiben, Altındere Milli Parkı içerisinde 1.650 yıllık geçmişe sahip Sümela Manastırı karşılıyor bizleri. Sümela Manastırı gezimizi & fotoğraf çekimlerimizi tamamlıyor ve konaklama yapacağımız otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

5.GÜN: TRABZON – ATATÜRK KÖŞKÜ – AYASOFYA – GİRESUN – MAVİGÖL KUZALAN ŞELALESİ – GÖKSU TRAVERTENLERİ.

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, 4.000 yıllık kadim şehir Trabzon’a hareket ediyoruz. Trabzon’da 257 yıl Kommenos Devleti’ne ev sahipliği yapmış, “Kutsal Bilgelik” anlamındaki Ayasofya’yı geziyoruz. Duvarlarda resmedilen freskleri rehberimizden dinledikten sonra, 390 rakımlı Soğuksu Mevkiine çıkıyoruz ve Atatürk Köşkü’nü geziyoruz. Rehberimizin köşk anlatımı sonrasında GİRESUN’A hareket ediyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer olma özelliğine sahip. Mavi Göl Kuzalan Şelalesi’ni görüp, mineral değeri yüksek sodalı su ile oluşan turkuaz ve beyaz renkleriyle mini Pamukkale’yi andıran Göksu Travertenleri gezimiz sonrası konaklama yapacağımız otelimize hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda Giresun Kalesini ve Karadeniz’de yaşanabilir tek ada olma özelliğine sahip Giresun Adası’nı panoramik olarak görüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

6.GÜN: ORDU – BOZTEPE – SAMSUN – AMASYA.

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Ordu’yu ve Karadeniz’i izleyeceğimiz, 485 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye teleferik ile çıkıyor, muhteşem manzaraya tanıklık ediyoruz. Kahvelerimizi içtikten sonra Fatsa, Ünye, Çarşamba, Terme üzeri muhteşem sahiller eşliğinde SAMSUN’A hareket ediyoruz. Samsun’a varışımızın ardından, Onur Anıtı, İlk Adım Anıtı, Bandırma Vapurunu gezip yüzyıllardır süre gelen ve ölümsüz aşkın sembolü Ferhat ile Şirin’in aşkını anlatan Amasya’ya varıyoruz. Amasya’da 8.000 yıllık geçmişe sahip Amasya’yı gezmeye başlıyoruz. İlk gezi noktamız, Gök Medrese, Torumtay Türbesi (Panoramik Tur sonrasında Yıldırım Beyazıt Camisi ve Külliyesi’ni geziyor, Şehzadeler Parkı, Yalıboyu Evleri’ni fotoğraflıyor ve serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası belirlenen saatte araçtaki yerimizi alıyor ve Gaziantep’e doğru hareket ediyoruz.

7.GÜN: GAZİANTEP.

GAZİANTEP’E varış ve bir sonraki BUHARA TURİZM gezilerinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

:

Nakit

K.K.Ödeme

İki Kişilik Odada Kişi Başı

:

11.750 TL

6–11 Yaş (aile ile aynı odada)

:

9.250 TL

0-5 Yaş Arası Koltuk Ücreti

:

4.750 TL

Tek Kişilik Oda Farkı

:

4.400 TL



        

Tüm Kredi Kartlarına Değişen Vade Farkı Seçenekleriyle 9 Aya Varan Taksit İmkanlarından Yararlanabilirsiniz






ÜCRETE DAHİL HİZMETLERİMİZ

       Kişi Sayısına göre Travego, Tourısmo, Citiline, Otobüsler ile ulaşım.

   4 Gece Otel’de Konaklama.    

   Toplam 5 Sabah Kahvaltısı – 4 Akşam Yemeği

   1. Gün Amasya’da sabah kahvaltısı.

  ► 4 sabah kahvaltısı – 4 akşam yemeği konaklama yapılan otellerde.

   Programda belirtilen tüm çevre gezileri

   Seyahat Sigortası

   Yolculuk sırasında ikramlar

   Profesyonel Rehberlik hizmeti

  ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ

   Öğle yemekleri.

   Müze & Ören yeri giriş ücretleri.

   Programda belirtilen extra turlar.

                     Gürcistan’a Çıkış Fonu & Ücreti.

                     Gürcistan Minibüs veya Otobüs Ücreti. (Kişi sayısına göre)


 NOTLAR

NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum´ a YENİ ÇİPLİ KİMLİK veya PASAPORT ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir.

                       Gürcistan’a girişlerde yeni kimlik kartı zorunludur.

                       Gürcistan’a geçecek çocuklarda yeni kimlik kartında bebek dahi olsa fotoğraf zorunludur.

  ► Otellerde yöresel yemek olma zorunluluğu yoktur  

  ► 00-05 yaş arası çocuklara otobüste koltuk ve otelde yatak verilmemektedir.

  ► Otobüsteki yerler için kayıt sırasında koltuk numarası verilecektir.

  ► Ödeme alınmadan yapılan rezervasyonlarda opsiyon süresi 3 gündür.

  ► Kesin rezervasyonlarınız için kişi başı % 50 ön ödemenin acentamıza veya Buhara Turizm banka hesaplarına yatırılması ve sözleşme yapılması gerekmektedir. 

  ► Bakiye ödemelerinizin gezi tarihinden 15 gün önce tamamlanması gerekmektedir.  

   3 kişilik odalarda 3. yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataklardan küçüktür.

  ► Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.

  ► Buhara Turizm, geziye katılan kişi sayısına bağlı olarak araç tiplerinde değişiklik yapabilir.

  ► Buhara turizm/Rehber hava ve yol şartlarına bağlı olarak programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

   Rehberimiz belirtilen programa mümkün olduğunca uymak kaydı ile beklenmeyen hava ve yol şartlarına göre tur programında değişiklik yapabilir. Rehberin

        tur sırasında verdiği saatlere misafirler tarafından uyulmaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden acente sorumlu değildir.

        Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda acentenin sorumluluğu yoktur.

   Acentemiz tur başlamadan önce veya tur sırasında doğal afet, sokağa çıkma yasağı v.b. gibi ülkesel sebeplerden dolayı iptaller gelmesi ve yeterli sayıya

        ulaşılamadığı takdirde acentemiz turu iptal etme ve bir sonraki haftaya erteleme hakkına sahiptir. İptal durumunda hareket saatine 72 saat kala haber

        vermekle yükümlüdür.

  ► Bölgeyi tanıyan, alanında uzman, seçkin, Turizm Bakanlığına bağlı profesyonel kokartlı rehberlerle çalışmaktayız.

  ► Öğle yemekleri bölgelere göre serbest olarak alınırken, yemek imkânı kısıtlı olan bölgelerde rehberimizin ve tur programımızda operatörlerimizin önerdiği

        tesislerde yemek alınacak olup menü fiyatlarını restoranlar belirlemektedir. Misafirlerimiz hizmet aldıkları tesislerden fiş ya da faturalarını temin edebilirler.

  ► Müze Kartı ile giriş yapılabilen müze ve ören yerlerine misafirlerimiz müze kart temin edebilir veya giriş ücretlerini ödeyebilirler. Misafirin inisiyatifine

        bağlıdır. Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bir karttır. Müze Kartı olanlar, bir yıl boyunca

        Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan tüm müzelerde ve ören yerlerinde ücretsiz ziyaret hakkı kazanır. 18 yaş altı kişiler için müzeler ücretsizdir. Müze

        Girişleri öğretmenlerimiz için’de ücretsizdir.

  ► Ekstra turlar , servis aldığımız yerel acenta tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler

        yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri,

        gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

  ► Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan

        müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması

        ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.