+90 (342) 323 70 75 info@buharaturizm.com.tr

5-) İSTANBUL ADALAR SARAYLAR TURU

SATIŞ DEVAM EDİYOR
Kişi Başı 12750TL

5-) İSTANBUL ADALAR SARAYLAR TURU

2024-08-26 - 2024-08-31


İSTANBUL ADLAR & SARAYLAR GEZİSİ

TUR                           : İSTANBUL ADALAR & SARAYLAR TURU.

TUR TARİHİ              : 26.08.2024 ÇIKIŞ

TUR HAREKET YERİ : GAZİANTEP BUHARA TURİZM ÖNÜ.

HAREKET SAATİ       : 19:30

KONAKLAMA            : YARIM PANSİYON

GECELEME                :  3 GECE KONAKLAMA

GEZİLECEK YERLER  :  SAPANCA  - KARTEPE - ORMANYA - MAŞUKİYE - SAPANCA GÖLÜ - DOLMABAHÇE SARAYI - PİERRE LOTİ - EYÜP SULTAN - SÜLEYMANİYE CAMİİ - TAKSİM - İSTİKLAL CADDESİ - GALATA KULESİ - TOPKAPI SARAYI - SULTANAHMET CAMİİ - AYASOFYA CAMİİ & MÜZESİ - YERE BATAN SARNICI - EMİNÖNÜ - BOĞAZ TURU - ADALAR - HEYBELİ ADA - BÜYÜK ADA - İSMET İNÖNÜ MÜZESİ - AYAYORGİ KİLİSESİ . 


İSTANBUL ADLAR & SARAYLAR GEZİSİ

 

1.GÜN: GAZİANTEP ÇIKIŞ – GECE YOLCULUĞU.

Akşam saat: 19:30’da Buhara Turizm önünden hareket ile ikramlar eşliğinde Sapanca’ya doğru yola çıkıyoruz.

2.GÜN: SAPANCA – KARTEPE – ORMANYA – MAŞUKİYE – SAPANCA GÖLÜ – İSTANBUL.

Sabah SAPANCA’ ya varış. Alacağımız sabah kahvaltısı sonrası Ormanya doğal yaşam parkına hareket ediyoruz. Kartepe ilçesinde bulunan ve 187 hektardan oluşmakta olup içerisinde 15 ayrı alan barındıran Kamp Alanı, Mesire Alanı, Orman köy (hobit evler), Çocuk Hayvan Çiftliği, Yaban Yaşam Alanı, Kuş Gözlem Alanı, Ormanın Sesi, Orman Kütüphanesi, Böcek Oteli, Yaban Hayat Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Doğa Okulu, Sportif Olta Balıkçılığı, Doğa Eğlenceleri Alanı, Doğa Parkurları, olan bir doğa harikası olan ORMANYA gezimize başlıyoruz. Gezimiz sonrası MAŞUKİYE’ye hareket ediyoruz. Gerekli molalar sonrasında doğanın bir çığ taneciğine dönüşüp, mor salkımlı sokaklarında huzur bulacağınız MAŞUKİYE’ye varış. Doğa ile iç içe yapacak olduğumuz yürüyüşümüz sırasında KARTEPE’nin eteklerinde, şırıl şırıl akan serin suların kıyısında MAŞUKİYE’nin doğal güzellikleri ile tanışma fırsatını yakalayacaksını, sonrasında vereceğimiz serbest zaman sonrasında tektonik oluşumlar sonucu meydana gelen SAPANCA GÖLÜ’ne gidiyoruz. Kaynağını dağlardan ve derbent deresinden alan bu bakir yeri panoramik olarak fotoğraflayıp sonrasında İSTANBUL’a otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde.

3.GÜN: DOLMABAHÇE SARAYI – PİERRE LOTİ – EYÜP SULTAN – SÜLEYMANİYE CAMİİ – TAKSİM – İSTİKLAL CADDESİ  GALATA KULESİ.

Otel’de alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrası İSTANBUL gezimize başlıyoruz. İlk durağımız DOLMABAHÇE SARAYI Zengin tarihi ve büyüleyici sanatı ile İstanbul'un en değerli hazinelerinden biri olan Dolmabahçe Sarayı'nın gösterişli salonlarında unutulmaz bir yolculuğa hazır olun! Boğaz'ın kıyısında 19. yüzyılda inşa edilen bu gösterişli saray, Osmanlı ve Avrupa mimari tarzları ziyaretçilere Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamına bir bakış sunuyor. Nefes kesen iç mekanları, çarpıcı sanat koleksiyonu ve büyüleyici hikayeleriyle Dolmabahçe Sarayı, gezimiz sonrası PİERRE LOTİ tepesine hareket ediyoruz. PİERRE LOTİ tepesinde çayımızı kahvemizi yudumlayarak tarihi yarım adayı izliyor ve fotoğraflıyoruz, sonrasında aşağı noktada yer alan EYÜP SULTAN HAZRETLERİ türbesi ve camii ziyareti sonrası Kanuni Sultan Süleyman adına 1551-1557 yılları arasında İstanbul'da Mimar Sinan'ın kalfalık devri eseri olarak nitelendirilen SÜLEYMANİYE CAMİİ ziyaretinin ardından TAKSİM’e çıkarak İSTİKLAL CADDESİ yürüyüşümüze başlıyoruz. Yürüyüşümüz boyunca Çiçek Pasajı, Nevizade, Fransız Sokağı (Cezayir Sokağı), Tünel Meydanını gördükten sonra gezimizi GALATA KULESİ’Nİ gezdikten sonra vereceğimiz serbest zaman sonrası buluşup otelimize dönüyoruz. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde.

4.GÜN: İSTANBUL – ADALAR - HEYBELİ ADA – BÜYÜK ADA – İSMET İNÖNÜ MÜZESİ – AYA YORGİ KİLİSESİ.

Otel’de alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrası ADALAR gezimize başlıyoruz. Otobüsümüzle Bostancı iskelesine hareket ediyoruz. İskele’de ADA vapuruna binerek HEYBELİADA’ya hareket ediyoruz. ADA’ya varışımız sonrasında yürüyerek ada sokakları, (dıştan) Aya Nikola Kilisesi, görüldükten sonra İSMET İNÖNÜ MÜZESİ gezisi. Kısa bir serbest zaman sonrasında tekrar vapura binerek 15 dakikalık yolculuk sonrasında BÜYÜKADA’ya varıyoruz. Adanın keyfini çıkarmak isteyenler için serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimiz ada’yı çepeçevre dolaşmak için fayton gezisine çıkabilirler. Bu gezintide adanın muhteşem doğasını adanın en yüksek noktasında yer alan AYA YORGİ KİLİSEsinden tüm Adaları ve İstanbul’u birçok dizilere mekan olan birbirinden güzel konakları görüp, fotoğraflayabilirsiniz. Sonrasında belirlenen saatte limanda buluşup Ada vapuruyla Bostancı iskelesine hareket ediyoruz. İskelede bizi bekleyen otobüsümüzle buluşarak otelimize hareket ediyoruz.      

5.GÜN: SARAYBURNU – TOPKAPI SARAYI – SULTANAHMET CAMİ – AYASOFYA CAMİ & MÜZESİ – YEREBATAN SARNICI  EMİNÖNÜ – BOĞAZ TURU.

Otel’de alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrası tarihi yarımada SARAYBURNU’na hareket ediyoruz. İlk olarak gezimize Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Yılanlı Sütun, Örme Sütunu geziyoruz. Oradan Osmanlı’nın 400 yıla yakın idare merkezi olmuş olan TOPKAPI SARAYI’na geçiyoruz. Saray içerisinde bulunan Aya İrini, Bab-ı Selam, Matbah-ı Amire (Saray Mutfakları), Divan, Dış Hazine Dairesi, Bab-ı Saate, Arz Odası, İç Hazine Dairesi, Kaşıkçı Elması, Kutsal Emanetler, Çinili Köşk, Bağdat Köşkü, Revan Köşkü, gezileri sonrası Meşhur Sultan Ahmet Köftecisinde öğle yemeği molası. Yemek sonrasında SULTAN AHMET CAMİİ ziyareti sonrasında, AYASOFTA CAMİİ MÜZESİNE geçiyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra akustik ortamı ve mimarisiyle dikkat çeken YERE BATAN SARNICI gezisi. Sonrasında EMİNÖNÜ’ne hareket. (Extra) Orada bizi bekleyen teknemizle Yalı, Saray, Kasır ve Kalelerle süslü İstanbul’un eşsiz güzelliklerini seyredeceğimiz Boğaz turuna çıkıyoruz. Boğaz turu sonrası gezimizi sonlandırıp GAZİANTEP’e doğru dönüş yolculuğuna geçiyoruz.      

6.GÜN: GAZİANTEP.

GAZİANTEP’E varış ve bir sonraki BUHARA TURİZM gezilerinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 
       

 

:

Nakit

K.K.Ödeme

İki Kişilik Odada Kişi Başı

:

12.750 TL

6–11 Yaş (aile ile aynı odada)

:

10.750 TL

0-5 Yaş Arası Koltuk Ücreti

:

5.250 TL

Tek Kişilik Oda Farkı

:

6.000 TL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm Kredi Kartlarına Değişen Vade Farkı Seçenekleriyle 9 Aya Varan Taksit İmkanlarından Yararlanabilirsiniz

 

  ÜCRETE DAHİL HİZMETLERİMİZ

       Kişi Sayısına göre Travego, Tourısmo, Citiline, Otobüsler ile ulaşım.

  3 Gece 5* Otel’de Konaklama.    

  Toplam 4 Sabah Kahvaltısı – 3 Akşam Yemeği.

  ► 1. Gün sabah kahvaltısı.

  ► 3 Sabah Kahvaltısı – 3 Akşam Yemeği konaklama yapılan otellerde.

  Programda belirtilen tüm çevre gezileri.

  Seyahat Sigortası.

  Yolculuk sırasında ikramlar.

  Profesyonel Rehberlik hizmeti.

  ► Adalara Gidiş Dönüş Feribot Ücreti.

  ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ

  Öğle yemekleri.

  Müze & Ören yeri giriş ücretleri.

  Programda belirtilen extra turlar.

                     Boğaz Tekne Turu Ücreti.                    


  NOTLAR

  ► Otellerde yöresel yemek olma zorunluluğu yoktur  

  ► 00-05 yaş arası çocuklara otobüste koltuk ve otelde yatak verilmemektedir.

  ► Otobüsteki yerler için kayıt sırasında koltuk numarası verilecektir.

  ► Ödeme alınmadan yapılan rezervasyonlarda opsiyon süresi 3 gündür.

  ► Kesin rezervasyonlarınız için kişi başı % 50 ön ödemenin acentamıza veya Buhara Turizm banka hesaplarına yatırılması ve sözleşme yapılması gerekmektedir. 

  ► Bakiye ödemelerinizin gezi tarihinden 15 gün önce tamamlanması gerekmektedir.  

   3 kişilik odalarda 3. yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataklardan küçüktür.

  ► Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.

  ► Buhara Turizm, geziye katılan kişi sayısına bağlı olarak araç tiplerinde değişiklik yapabilir.

  ► Buhara turizm/Rehber hava ve yol şartlarına bağlı olarak programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

   Rehberimiz belirtilen programa mümkün olduğunca uymak kaydı ile beklenmeyen hava ve yol şartlarına göre tur programında değişiklik yapabilir. Rehberin tur sırasında verdiği saatlere misafirler tarafından uyulmaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden acente sorumlu değildir. Tur öncesi ve tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle ve mücbir sebepler ile yapılamayan turlarda acentenin sorumluluğu yoktur.

   Acentemiz tur başlamadan önce veya tur sırasında doğal afet, sokağa çıkma yasağı v.b. gibi ülkesel sebeplerden dolayı iptaller gelmesi ve yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde acentemiz turu iptal etme ve bir sonraki haftaya erteleme hakkına sahiptir. İptal durumunda hareket saatine 72 saat kala haber vermekle yükümlüdür.

  ► Bölgeyi tanıyan, alanında uzman, seçkin, Turizm Bakanlığına bağlı profesyonel kokartlı rehberlerle çalışmaktayız.

  ► Öğle yemekleri bölgelere göre serbest olarak alınırken, yemek imkânı kısıtlı olan bölgelerde rehberimizin ve tur programımızda operatörlerimizin önerdiği tesislerde yemek alınacak olup menü fiyatlarını restoranlar belirlemektedir. Misafirlerimiz hizmet aldıkları tesislerden fiş ya da faturalarını temin edebilirler.

  ► Müze Kartı ile giriş yapılabilen müze ve ören yerlerine misafirlerimiz müze kart temin edebilir veya giriş ücretlerini ödeyebilirler. Misafirin inisiyatifine bağlıdır. Müze Kart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bir karttır. Müze Kartı olanlar, bir yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan tüm müzelerde ve ören yerlerinde ücretsiz ziyaret hakkı kazanır. 18 yaş altı kişiler için müzeler ücretsizdir. Müze Girişleri öğretmenlerimiz için’de ücretsizdir.

  ► Ekstra turlar , servis aldığımız yerel acenta tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

  ► Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

 

TUR PROGRAMLARIMIZ 6502 NOLU TÜKETİCİ KANUNUNA UYGUN OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.